Thuiswerken. Ja of nee?

In de laatste jaren kiezen veel meer mensen ervoor om thuis te werken. Het thuiswerken heeft natuurlijk diverse voordelen en nadelen. Zowel voor het bedrijf zelf en voor de werknemer zijn er diverse voordelen en nadelen van thuiswerken.
home-office-setup

Waarop te letten bij thuiswerken?

Over het algemeen presteren mensen die vanuit huis werken beter. Hierdoor bieden veel werkgevers in de laatste jaren de mogelijkheid om hun werknemers vanuit huis te laten werken. Verder wordt er ook veel voor gekozen om de werknemers deels vanuit huis te laten werken. Door deze werkwijze raken veel werknemers extra gemotiveerd en presteren zij beter. Dit heeft natuurlijk een positieve effect op de resultaten van het bedrijf.

Aan de andere kant zijn er ook voordelen voor de maatschappij. Het werken vanuit huis zorgt ervoor dat de werknemer niet hoeft te reizen. Dit bespaart natuurlijk veel tijd en zorgt ook nog is voor minder vervuiling van het milieu. Dit komt doordat er simpelweg minder mensen reizen naar de werkplek. Doordat ook steeds meer bedrijven kiezen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) past het thuiswerken ook hieronder. In de komende jaren wordt er verwacht dat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van thuiswerkers.

Belangrijke voordelen van thuiswerken

Bij het werken wordt er algemeen gewerkt met deadlines. Hierdoor is de kans klein dat de deadlines niet gehaald worden. Bij ziektes kan het zo zijn dat u als werknemer doorblijft werken, doordat u alles volgens uw eigen gemak heeft gepland. Het is een feit dat kantoorpanden zeer prijzig zijn. Door de kantoorruimte te verkleinen zorgt een bedrijf ervoor dat de huurprijs daalt. Op lange termijn heeft een bedrijf hier veel voordeel mee.

Nadelen van thuiswerken

U moet wel rekening houden met een aantal zaken als u besluit om thuis te werken. Doordat u op uw eigen gemak werkt heeft u steeds minder contact met collega’s. Nadat u went aan de wijze van werken kunt u problemen krijgen met samenwerken. De reden hiervoor is dat u continu alleen bezig bent. Een andere zaak waar u rekening mee moet houden is het privéleven. Doordat uw privéleven en werkomgeving onder één dak is kan het zo zijn dat er problemen ontstaan met uw gezin. Voordat u begint met thuiswerken is het handig om dit even te overleggen met uw gezin. Dit gesprek zal eventuele problemen in de toekomst voorkomen.

Vooral voor een startende persoon in de arbeidsmarkt staat carrière boven alles. Het thuiswerken kan ervoor zorgen dat u in een rustige omgeving werkt, maar op het gebied van carrière kan het een probleem zijn. Veel werkgevers hebben liever direct contact met hun medewerkers. U moet dus een goede weging maken tussen de voordelen en nadelen van thuiswerken, voordat u werkelijk aan de slag gaat met het thuiswerken.

bron: www.solliciteer.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on print
Wij gebruiken cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.

×

Hoe kunnen we je helpen?

× Vragen? Stel ze!